Zaplatíme vám 3 770 km na novom elektroaute




Oplatí sa elektromobil, aj keď je drahší? Za kúpu nového auta na elektrický pohon hovorí hneď niekoľko argumentov: sprísňujúca sa európska legislatíva, výrazne nižšie prevádzkové náklady, výhodné úrokové sadzby ako aj tisícky predplatených kilometrov.

Dnes už kúpa elektromobilu nie je taká zvláštnosť ako kedysi, čoraz viac motoristov zvažuje pri kúpe nového auta práve vozidlo na elektrický pohon. Niektorých motivujú rastúce ceny pohonných hmôt, iných obavy zo zákazu dieselových áut, ale pre čoraz viac Slovákov ide o principiálne rozhodnutie chrániť životné prostredia.

Pomalý koniec dieselov, elektroautá majú zelenú

Viete, že:

V doprave vzniká takmer 30 percent všetkých emisií oxidu uhličitého v EÚ, pričom cestná doprava sa na nich podieľa až 72 percentami.

Európska únia schválila v roku 2020 tzv. klimatický zákon, ktorým sa zaviazala dosiahnuť do roku 2050 klimatickú neutralitu. Zameriava sa na nízkoemisné druhy dopravy, akými je aj elektromobilita.

Celoeurópskym cieľom je vyrábať do roku 2030 aspoň 40 percent nových áut s elektrickým pohonom. Automobilový priemysel sa tak mení smerom k elektrickej budúcnosti.

Veľké automobilky reagujú správami, že od roku 2025, respektíve 2030, nebudú vyrábať vozidlá na naftu a benzín. Alebo ich budú vyrábať len pre zvyšok sveta, kde takéto normy zatiaľ neplatia.

emisie z dopravy v EU

 

Elektromobily na Slovensku: Ako sme na tom?

Slovenská asociácia pre elektromobilitu vlani informovala, že po našich cestách bude v roku 2030 jazdiť až 140 000 elektromobilov. Ku koncu minulého roka bolo na Slovensku registrovaných približne 2 000 vozidiel na elektrický pohon.

O 50 % nižšie prevádzkové náklady

Najväčšou výhodou elektromobilov je určite zníženie prevádzkových nákladov. Prevádzkové náklady na 1 km sú pri elektromobiloch aj v porovnaní s tými najúspornejšími vozidlami so spaľovacím motorom približne polovičné.

Navyše, ak bývate v rodinnom dome, môžete svoje elektrické auto dobíjať priamo z klasickej elektrickej zásuvky bez nutnosti hľadania dobíjacej stanice.

Karta nabitá benefitmi a najväčšia sieť nabíjacích staníc

nabijanie elektroauta

Aj nám v Tatra Leasingu záleží na životnom prostredí. Preto podporíme všetkých klientov, ktorí chcú prispieť kúpou elektromobilu k ekologickejšej a zdravšej doprave.

Snívate aj vy o elektroaute? Stačí, ak u nás podpíšete lízingovú zmluvu na elektromobil a automaticky vám pribalíme ako benefit ZSE Nabíjaciu kartu s kreditom 200 EUR. Podľa prepočtov karta vydrží v priemere na 3 770 kilometrov. Navyše, môžete sa tešiť na výhodný úrok a poistenie už od 2,10 %.

Lízing si viete vybaviť aj bez návštevy pobočky a s kartou ZSE Drive máte k dispozícii najväčšiu sieť nabíjacích staníc.

Vezmime si obľúbený elektromobil Škodu Enyaq iV 60:

Pri cene 39 990 EUR s DPH v základnej výbave, 20 % akontácii, čo je v tomto prípade 7 998 EUR s DPH, a 48-mesačnom splácaní vychádza mesačná splátka 704,59 EUR s DPH bez poistenia.

Zistiť viac

Váš názor nás zaujíma.

Len vďaka vašej spätnej väzbe sa môžeme zlepšovať. Ďakujeme vám teda za pomoc pri zlepšovaní sa.



Mohlo by Vás zaujímať

Najčítanejšie články na našom webe

Ako dnes môže fotovoltika pomôcť podnikateľom?

lukas

Firmy budujú vlastné fotovoltické elektrárne nielen v záujme zvýšenia trvalej udržateľnosti svojho podnikania, ale najmä pre ich schopnosť pokryť veľkú časť spotreby elektriny. Pri zvyšovaní cien energií stojí toto riešenie prinajmenšom za zváženie.

Ako výhodne obstarať firemné auto Ford

Zuzana Mišovičová Hámorošová

Ak potrebujete k podnikaniu auto, určite vás zaujíma, ako ho čo najlepšie financovať. Tatra Leasing prináša v týchto dňoch až dve akciové ponuky v spolupráci so značkou Ford. 

3 dôvody, prečo by mal podnikateľ využiť lízing

Zuzana Mišovičová Hámorošová

Lízingové riešenia patria dlhodobo medzi výhodné spôsoby financovania, keď chcete rozvíjať svoj biznis. A zďaleka nejde len o autá.

Na tieto kroky myslite pri kúpe firemného auta

Zuzana Mišovičová Hámorošová

Medzi kúpou vozidla pre fyzickú osobu a kúpou vozidla na firmu je podstatný rozdiel. Pri kúpe vozidla na firemné účely sa môže vozidlo stať majetkom spoločnosti, z čoho plynú výhody.

Kúpa auta vyššej triedy s nízkymi splátkami

Zuzana Mišovičová Hámorošová

Páčia sa vám autá vyššej triedy, ale nezmestíte sa do stanoveného mesačného rozpočtu? Poradíme vám, ako tento problém môžete vyriešiť s novým lízingovým produktom.